Wave House

San Diego, CA

This custom home was designed to maximize views of San Diego Bay while responding to the steep canyon on which it rests. The goal was accomplished with the incorporation of a 35′ long, light-filled atrium, which formed the horizontal and vertical axes of the structure and connected all three levels of the house, linking the entry with the gardens below. A two-story family room is nestled into the hillside and opens out to terraced gardens, while the living room, dining area, and kitchen are situated above for maximum views. The third level, occupied solely by the master bedroom, features a gently curving roof that seems to float above its glass walls. A guest house, pool house, and gazebo cascade down the steep project site. Custom furnishings paired with bold colors and patterns are juxtaposed against the subtle interior finishes of stone floors and wood paneling.